Print this page
Πέμπτη, 18 June 2020 00:00

Πως τα οπτικά εφέ έδωσαν ζωή στην τέχνη της επιστημονικής φαντασίας στην ταινία της Amazon “Τales From the Loop”

Rate this item
(0 votes)

Tales From the Loop

Πως τα οπτικά εφέ έδωσαν ζωή στην τέχνη της επιστημονικής φαντασίας στην ταινία της Amazon “Τales From the Loop

Είναι ένα πράγμα να μεταφράσουμε ένα μυθιστόρημα ή ένα κόμικ σε μία οθόνη, αλλά η σειρά της επιστημονικής    φαντασίας Tales From The Loop της Amazon Studios εμπνέεται από ένα δημοφιλές βιβλίο τέχνης επιστημονικής    φαντασίας από τον Simon Stålenhag - έναν Σουηδό καλλιτέχνη γνωστό για το μοναδικό του συνδυασμό ρετρό -    φιουτσουριστικές εικόνες και οδυνηρές, εξίσου ανθρώπινες ιστορίες.

Στη σειρά της φανταστικής πόλης Mercer του Οχάιο, η σειρά χρονολογεί τις αλληλοσυνδεόμενες ζωές των κατοίκων της πόλης, των οποίων οι εμπειρίες επηρεάζονται βαθιά από μια υπόγεια εγκατάσταση γνωστή ως "The Loop". Το μείγμα των φανταστικών εικόνων του Stålenhag και των ιστοριών με γνώμονα τον χαρακτήρα ζωντανεύει στην οθόνη από μια ταλαντούχα δημιουργική ομάδα με επικεφαλής τον συγγραφέα και τον showrunner Nathaniel Halpern (Legion), με έναν διαφορετικό σκηνοθέτη να καθοδηγεί καθένα από τα οκτώ επεισόδια της πρώτης σεζόν.

Η παραγωγός οπτικών εφέ Andrea Knoll συνεργάστηκε με την ομάδα Halpern and the Tales From The Loop για να δημιουργήσει το ευαίσθητο οπτικό μείγμα στοιχείων sci-fi και γραφικών, φυσικών περιβαλλόντων. Μίλησε στο Digital Trends για την εύρεση αυτής της ισορροπίας, την ομορφιά του αρχικού υλικού της σειράς και την αξία συγκράτησης όσον αφορά τα οπτικά εφέ.

Δημοσιογράφος: Κατά τη σύλληψη των οπτικών εφέ για τη σειρά, πώς η τέχνη του Simon Stålenhag έπαιξε στα σχέδια και τη διαδικασία σας;

Andrea Knoll: Οι πίνακες του Simon είναι πραγματικά εμπνευσμένοι και συνυπολογίζονται σε κάθε συνομιλία και κάθε απόφαση που ελήφθη. Ήταν σημαντικό να διατηρηθεί η αίσθηση που υπήρχε στο βιβλίο του, και ενώ υπάρχουν αυτές οι μοναδικές, υπέροχες δομές και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας γύρω από τους χαρακτήρες της πόλης, ήταν επίσης σημαντικό τα στοιχεία αυτά να μην ξεπεράσουν την ιστορία. Αυτό ήταν κάτι που γνωρίζαμε πολύ.

Υπάρχει πάντα μια ώθηση και έλξη όταν πρόκειται να παραμείνουμε πιστοί στο υλικό πηγής, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, το αρχικό υλικό ήταν εντελώς οπτικό, χωρίς σενάριο ή γραφική αφήγηση. Πώς προσεγγίσατε να μείνετε πιστοί σε αυτό το υλικό;


Για κάθε τμήμα, συμπεριλαμβανομένων των οπτικών εφέ, ο κύριος στόχος ήταν να παραμείνει πιστός στο έργο του. Δεν ήταν μόνο η εμφάνιση, αλλά και η αίσθηση. Θέλαμε να είμαστε πιστοί στο έργο του, έτσι είχαμε δομές και ρομπότ πανομοιότυπα με αυτά που δημιούργησε. Αλλά και πάλι, τα οπτικά εφέ είναι εκεί για να εξυπηρετήσουν την ιστορία, γιατί στον πυρήνα, η παράσταση αφορά τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που ζουν σε αυτήν την πόλη και αλληλεπιδρούν με το The Loop. Θέλαμε λοιπόν να διατηρήσουμε τις εικόνες τόσο οδυνηρές όσο η τέχνη του Simon, αλλά διατηρούμε μια αίσθηση λεπτότητας στα οπτικά εφέ, ώστε να μην βλάπτουν την ιστορία. Με κάτι νέο που σχεδιάζαμε, αναρωτιόμασταν: «Πώς θα φαινόταν στον κόσμο του Simon, με την αισθητική του;»

Ο Philip Messina ήταν ο σχεδιαστής παραγωγής του πιλότου και έκανε εξαιρετική δουλειά σχεδιάζοντας το The Loop - ιδιαίτερα τις υπόγειες περιοχές του The Loop.

 O Simon ασχολήθηκε με το σόου υπό οποιαδήποτε ιδιότητα;sci fi art

 Γνωρίζω ότι ο Nathaniel [Halpern, δημιουργός σειρών] μίλησε με τον Simon και συμμετείχε, κάτι που ήταν   απίστευτο. Ο Nathaniel του μίλησε για το βιονικό χέρι που χρησιμοποιείται από έναν χαρακτήρα, για παράδειγμα,   και ο Simon σχεδίασε το χέρι. [Στούντιο ειδικών εφέ] Το Legacy Effects το πήρε στη συνέχεια και έφτιαξε έναν   προσθετικό βραχίονα.


 Ήταν πραγματικά ένα υπέροχο έργο, γιατί όλοι εργαστήκαμε τόσο καλά ως ομάδα, και τόσο απρόσκοπτα από ένα   τμήμα στο άλλο. Απλώς προσεγγίσαμε τα πάντα με το σχέδιο να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο πρακτικά και να   μείνουμε στον κόσμο του Simon, και στη συνέχεια τα οπτικά εφέ θα θα έπαιρναν θα έπιαναν την προσοχή αυτού   που το παρακολουθεί σε πράγματα όπου χρειαζόμασταν όταν χρειαζόταν.

Είναι δύσκολο να βρεθεί αυτή η ισότητα μερικές φορές; Μιλώντας με καλλιτέχνες οπτικών εφέ, συχνά ακούω ότι τα διακριτικά εφέ είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθούν από τα στοιχεία τύπου θεάματος, και τα οπτικά εφέ αυτής της σειράς είναι εξαιρετικά διακριτικά.

Είναι πραγματικά μια λεπτή ισορροπία. Ήταν πραγματικά μια ομαδική προσπάθεια για εμάς. Με τη δουλειά του Simon, έχετε αυτούς τους χαρακτήρες που ζουν σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, αλλά και αυτά τα αρχαία, αλλά φιουτσουριστικά στοιχεία επιστημονικής φαντασίας γύρω τους. Τα ρομπότ χαλαρά απλώς σε σκηνές, και υπάρχουν στοιχεία όπως το Echo Sphere που βλέπουμε στο επεισόδιο 4. Αλλά τα ρομπότ δεν είναι τόσο σημαντικά στην τέχνη του ή στην παράσταση. Πρόκειται για την αίσθηση του θαύματος. Επομένως, ήταν σημαντικό για εμάς να βεβαιωθούμε ότι είχαμε πανέμορφα οπτικά εφέ που συνέβαλαν, αλλά δεν αποσπάσαμε την ιστορία.

Μεγάλο μέρος αυτής της ισορροπίας επιτεύχθηκε με την κινηματογραφία - με τον τρόπο που διαμορφώνουμε τις λήψεις - οπότε δεν προβάλλουμε ή εστιάζουμε απαραίτητα στα στοιχεία οπτικών εφέ, αλλά στους χαρακτήρες και τη δράση της σκηνής. Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν, αλλά δεν είναι υπερβολικά φανταχτερά ή επιδεικνύονται. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούμε να κάνουμε τώρα με το CG [εφέ που δημιουργούνται από υπολογιστή] και όλοι έχουμε αυτήν την παρότρυνση να δώσουμε τα πάντα στην δύναμη μας.

tales from the loop s1 ep106 d02 photo jan thijs 2019 768x768Υπήρχε μια συγκεκριμένη σκηνή που πραγματικά έλεγξε την ικανότητα σας να παραμείνετε διακριτικοί με τα εφέ;

Η μάχη ρομπότ στο τελευταίο επεισόδιο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού. Θα μπορούσε να ήταν μια πολύ μεγάλη, τρελή στιγμή CG και ήταν μια πλήρως σκηνή CG. Μέχρι εκείνο το σημείο, είχαμε το ένα, πρακτικό ρομπότ που δημιούργησε το Legacy Effects - το ονομάζουμε ρομπότ "Jacob" - το οποίο ήταν ένα ρομπότ με δύο πόδια και στη συνέχεια είχαμε επίσης ένα πλήρως ρομπότ αράχνης CG. Εργαστήκαμε σκληρά για να μιμηθούμε την πρακτική κίνηση του ρομπότ στη σκηνή του CG, αλλά με το ρομπότ αράχνης, είναι μια πλήρης δημιουργία CG, έτσι θα μπορούσατε να γίνετε τελείως τρελοί με αυτό και να το επιδείξετε - αλλά έπρεπε να είμαστε έξυπνοι και στρατηγικοί για να το φτιάξουμε απειλητικό με ελάχιστες κινήσεις.

Οπότε αυτό ήταν σίγουρα πιο δύσκολο από το να έχεις μία τρελή μάχη ρομπότ όπως σε μια ταινία Transformers. Στην πραγματικότητα, ο Nathaniel ήταν πάντα ανυπόμονος γι 'αυτό, μας είπε: «Τίποτα σαν Transformers!» γιατί δεν είναι ο κόσμος του Simon. Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με το CG αυτές τις μέρες για να επιδείξετε, αλλά προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και μοναδικό δείχνοντας αυτοσυγκράτηση και το είδος της επίτευξης του μέγιστου δυνατού με τη λεπτότητα.

tales from the loop robot amazon 768x768Αυτή ήταν μία από αυτές τις παραστάσεις που δυσκολεύουν τα μάτια να διακρίνουν τι είναι το CG και τι το πρακτικό. Υπάρχει κάποιο σημείο που οι άνθρωποι μπορεί να εκπλαγούν όταν γνωρίζουν ότι ήταν CG ή κάτι πρακτικό;

Λοιπόν, η μάχη ρομπότ είναι μια από τις αγαπημένες μου στιγμές στη σειρά για διάφορους λόγους. Δημιουργήσαμε όλη αυτή τη σκηνή που περιλάμβανε μεγάλη δουλειά με τα Legacy Effects, αλλά για τις περισσότερες από τις σειρές, όποτε βλέπετε ότι το ρομπότ Jacob κλείνει, αυτό είναι ένα πρακτικό ρομπότ. Συνήθως κάναμε κάποια χρώματα στα πλάνα για να το συνδυάσουμε με το περιβάλλον και αν χρειαζόταν να βελτιώσουμε την απόδοση, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια δουλειά CG, αλλά σε αυτή την μάχη ρομπότ αγωνίζονται πολλές από τις λήψεις που οδήγησαν σε αυτό ήταν πρακτικές - μέχρι που δεν ήταν, και τότε ήταν όλα CG.

Υπάρχει κάτι όμορφο για το μείγμα των δύο και όλοι μας χάνουμε τι είναι, γιατί όλοι έκαναν τόσο καλή δουλειά στα ρομπότ. Μου αρέσει το πώς συμπληρώσαμε ο ένας τον άλλον - παραγωγή, σχεδίαση, κινηματογραφία και Legacy Effects. Συνεργαστήκαμε μαζί με το Legacy και τους εξαιρετικούς κουκλοπαίκτες τους για να δημιουργήσουμε ένα υβρίδιο και να παντρέψουμε τα καλύτερα γεγονότα και των δύο κόσμων: Και πρακτικό και CG. Αγαπώ λοιπόν πόσο απρόσκοπτη είναι η λειτουργία των οπτικών εφέ σε αυτήν την παράσταση.

tales from the loop jacob robot 768x768Συνολικά, πόσα από τις σειρές αφορούσε οπτικά εφέ; Φαίνεται ότι η ομάδα σας άγγιξε πολλά από αυτά που είδαμε με διακριτικούς τρόπους που ένας απλός θεατής πιθανότατα δεν θα συνειδητοποιήσει.

Η μάχη ρομπότ είναι μια πιο προφανής στιγμή CG, αλλά στον πιλότο, ένας θεατής μπορεί να παρακολουθήσει και να πιστεύει ότι έχει ελάχιστα οπτικά εφέ εκτός από τις πιο μαγικές λήψεις χιονιού που επιπλέουν στην καμπίνα ή στη σκηνή αποδόμησης του σπιτιού. Αλλά αγγίξαμε σχεδόν κάθε μεμονωμένο πλάνο του πιλότου. Βλέποντάς το, δεν σας φωνάζει, αλλά σε πολλά από αυτά που υπάρχουν.

Κάθε πλάνο [στη σειρά] είναι τόσο όμορφο. Και πολλά από αυτά που βλέπετε είναι ένα προϊόν του πώς όλοι συνεργαστήκαμε για να δημιουργήσουμε αυτές τις όμορφες, ζωγραφικές εικόνες.

Πηγή προήλθε από εδώ: https://www.digitaltrends.com/movies/tales-from-the-loop-visual-effects-interview-andrea-knoll/?itm_medium=topic&itm_source=2&itm_content=2x6&itm_term=2356592&fbclid=IwAR3BRCu-StY1F7EQYrL4lncFv_WiyCe4nUFmNQinO_PvH8L38hXoDhVE0dQformance

 

Read 1106 times Last modified on Παρασκευή, 19 June 2020 09:02

Media