Χάλασε η συσκευή σας; Η PcLike είναι ΕΔΩ για εσάς!  

 

Τρίτη, 17 March 2015 00:00

Windows 10: Δωρεάν αναβάθμιση για τις συσκευές με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις

Rate this item
(0 votes)

windows 10 wallpaper

Την αλλαγή πλεύσης στην τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια ανακοίνωσε η Microsoft πριν από λίγες ώρες, κατά την παρουσίαση των Windows 10. Κι αυτό γιατί έκανε γνωστό πως το καινούριο λειτουργικό θα διατεθεί δωρεάν σε όσους χρήστες έχουν ήδη έναν υπολογιστή ή tablet με Windows 8.1 ή Windows 7.

Έτσι, όταν θα κυκλοφορήσει η καινούρια έκδοση των Windows, κάτι που εκτιμάται πως θα γίνει το φθινόπωρο του 2015, οι χρήστες θα μπορούν για ένα έτος να αναβαθμίσουν χωρίς χρέωση το μηχάνημά τους. Το ίδιο θα ισχύσει και για τους κατόχους smartphone με Windows Phone 8.1, τα οποία θα αντικατασταθούν από μια παραλλαγή των Windows 10 για «έξυπνα» κινητά.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο αμερικανικός κολοσσός θα διαθέσει μια νέα έκδοση του λειτουργικού της ως δωρεάν αναβάθμιση, γεγονός που πολλοί αναλυτές ερμήνευσαν ως μία κίνηση με στόχο τα Windows να ανακάμψουν σε δημοφιλία, μετά όχι και τόσο ικανοποιητικά μερίδια χρήσης που έχουν πετύχει τα Windows 8.1 και την ακόμη πιο μέτρια πορεία των Windows Phone 8.1.

Όπως μάλιστα τόνισαν στην παρουσίαση τα στελέχη της Microsoft, η αμερικανική υπηρεσία αντιμετωπίζει τα Windows 10 σαν μια ιντερνετική υπηρεσία, η οποία μάλιστα φιλοδοξεί να γίνει η μεγαλύτερη ιντερνετική υπηρεσία παγκοσμίως. Όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας Satya Nadella στο περιθώριο της εκδήλωσης, για όσους χρησιμοποιήσουν το "παράθυρο" του ενός έτους, θα συνεχίσουν και μετά από αυτό να χρησιμοποιούν το λειτουργικό δωρεάν.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίσθηκε απόλυτα στην παρουσίαση είναι, μετά τον πρώτο χρόνο, τι θα ισχύει σε επίπεδο υποστήριξης των χρηστών που έχουν αποκτήσει το λειτουργικό χωρίς αντίτιμο. Πάντως, σύμφωνα με ανάρτηση του στελέχους της εταιρείας Terry Myerson στο επίσημο μπλογκ των Windows, οποιαδήποτε συσκευή με τα Windows 10 θα συνεχίσει να ενημερώνεται δωρεάν, για όλη τη διάρκεια της «ζωής» της.

Όσον αφορά τα Windows 10 για υπολογιστές, «υβριδικά» μηχανήματα και tablet μεγαλύτερα από 8 ίντσες, δύο από τις σημαντικότερες καινοτομίες που φέρνουν είναι η επαναφορά του πλήκτρου Έναρξη, το οποίο υπήρχε στο λειτουργικό μέχρι και τα Windows 7, όπως επίσης και η εμφάνιση ενός Κέντρου Ειδοποιήσεων, όπου μεταξύ άλλων θα εμφανίζονται μηνύματα από τις εγκατεστημένες εφαρμογές και θα ενοποιηθεί με τον Πίνακα Ελέγχου.

Στα Windows 10 θα περιληφθεί επίσης ένας νέος browser, παίρνοντας τη θέση του Internet Explorer, ο οποίος προς το παρόν έχει το προσωρινό κωδικό όνομα Spartan. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, ο browser θα είναι ταχύτερος και πιο «φιλικός» στη χρήση, ενσωματώνοντας επίσης καινούριες λειτουργίες.

Ο δεύτερος βασικός πυλώνας, με βάση τον οποίο αναπτύχθηκε το νέο λειτουργικό, είναι πως θα προσφέρει ενιαία εμπειρία χρήσης σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί κανείς. Αυτό εξασφαλίζεται κατ’ αρχάς με το παρόμοιο γραφικό περιβάλλον που θα έχουν τα Windows 10 με τα Windows 10 for phones, την επίσης νέα έκδοση για «έξυπνα» κινητά και ταμπλέτες με μέγεθος μικρότερο από 8 ίντσες. Επίσης, η πλατφόρμα θα αναλαμβάνει στο «υπόβαθρο» τον συγχρονισμό των δεδομένων ανάμεσα στις συσκευές.

Ακόμη περισσότερο, οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύσσουν «universal apps», δηλαδή εφαρμογές που με τον ίδιο κώδικα θα είναι συμβατές και με τις δύο εκδόσεις. Μάλιστα, για να δώσει ένα παράδειγμα για το πώς θα λειτουργούν τέτοιες εφαρμογές, η Microsoft έδειξε το νέο Office που έχει επίσης στα σκαριά, και το οποίο αναπτύσσεται με αυτή τη λογική, ώστε να «τρέχει» με ενιαίο τρόπο σε υπολογιστές, tablet και smartphone.

Χάρις στα Windows 10, οι «έξυπνες» συσκευές και τα smartphone θα μπορούν να «συνεργασθούν» επίσης και με την παιχνιδοκονσόλα Xbox της αμερικανικής εταιρείας, μέσω της εφαρμογής Xbox app που ετοιμάζει η Microsoft. Έτσι, δύο χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν το ίδιο βιντεογκέιμ, ο ένας από τον υπολογιστή του και ο άλλος από την παιχνιδομηχανή.

Στον τομέα του hardware, η Microsoft παρουσίασε το HoloLens, ένα «κράνος» εικονικής πραγματικότητας, με το οποίο θα μπορεί κανείς να αλληλεπιδρά με ψηφιακά αντικείμενα που θα προβάλλονται σε φυσικά περιβάλλοντα, όπως στο γραφείο ή στο σαλόνι. Επίσης, ανακοίνωσε το Microsoft Surface Hub, μια οθόνη 84’’ υπερυψηλής ευκρίνειας, με ενσωματωμένο έναν πλήρη υπολογιστή, αισθητήρες, κάμερες και μικρόφωνα, τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παράλληλα οι εργαζόμενοι μιας εταιρείας σε μίτινγκ ή σε πρότζεκτ που υλοποιούν από κοινού.

Read 3203 times Last modified on Δευτέρα, 06 April 2015 09:57

Γρήγορα

Επισκευές από 30 λεπτά

Οικονομικά

Στις καλύτερες τιμές της αγοράς

Εγγυημένα

Εγγύηση σε όλες μας τις επισκευές

Αποστολές

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα

Περιφερειακά - Πωλήσεις Η/Υ

Στο κατάστημά μας, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία
περιφερειακών Η/Υ
 

Πωλήσεις καινούριων - μεταχειρισμένων laptop,
υπολογιστών και tablet

 

 

 

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη για δημιουργικότητα όπου έχουμε εδραιωθεί στην αγορά από το 2005. Οι ευχαριστημένοι πελάτες μας μπορούν να σας μιλήσουν για μας και να σας πουν για το πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε πάντοτε με σεβασμό σε σας, στα θέλω σας και στις ανάγκες σας.


Facebook icon 2013.svg 1
  instagram 1581266 1920  share img

 

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 164846903000

Επικοινωνία

Εθνικής Αντιστάσεως 134
Καισαριανή
ΑΤΤΙΚΗΣ
16122
2107217525