Χάλασε η συσκευή σας; Η PcLike είναι ΕΔΩ για εσάς!  

 

Παρασκευή, 19 June 2020 00:00

Τι είναι το Rasberry PI 3;

Rate this item
(0 votes)

raspberry pi 3 bΤι είναι το Rasberry PI 3;

Το Raspberry Pi 3 Model B είναι η τελευταία έκδοση του υπολογιστή Raspberry Pi $ 35. Το Pi δεν είναι σαν το τυπικό σας μηχάνημα, στη φθηνότερη μορφή του δεν έχει θήκη και είναι απλώς μια ηλεκτρονική πλακέτα μεγέθους πιστωτικής κάρτας - του τύπου που μπορεί να βρείτε μέσα σε έναν υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή, αλλά πολύ μικρότερο.

Τι είναι ικανό το Rasberry PI 3 να κάνει;

Ένα εκπληκτικό ποσό. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Pi 3 ως επιτραπέζιο προϋπολογισμό, κέντρο πολυμέσων, ρετρό κονσόλας παιχνιδιών ή δρομολογητή για αρχάριους. Ωστόσο, αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν εκατοντάδες έργα εκεί έξω, όπου οι άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει το Pi για να δημιουργήσουν tablet, φορητούς υπολογιστές, τηλέφωνα, ρομπότ, έξυπνους καθρέφτες, για να τραβήξουν φωτογραφίες στην άκρη του διαστήματος, να εκτελέσουν πειράματα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - και αυτό χωρίς να αναφέρουμε τις πιο παράξενες δημιουργίες.

Πως μπορώ να ξεκινήσω με το Rasberry PI 3;

Ένα πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το Pi από μόνο του είναι απλώς ένα γυμνό ταμπλό. Θα χρειαστείτε επίσης τροφοδοτικό, οθόνη ή τηλεόραση, καλώδια για σύνδεση με την οθόνη - συνήθως HDMI και ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Μόλις συνδέσετε όλα τα καλώδια, ο ευκολότερος τρόπος για τους νέους χρήστες να σηκωθούν και να λειτουργήσουν στο Pi είναι να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης NOOBS (Νέο λογισμικό εκτός πλαισίου). Μόλις ολοκληρωθεί η λήψη, ακολουθήστε τις οδηγίες εδώ και εδώ και θα σας καθοδηγήσει πώς να εγκαταστήσετε ένα λειτουργικό σύστημα στο Pi. Το πρόγραμμα εγκατάστασης καθιστά απλή τη ρύθμιση διαφόρων λειτουργικών συστημάτων, αν και μια καλή επιλογή για τους χρήστες για πρώτη φορά είναι το επίσημο λειτουργικό σύστημα Raspbian - αν και αναφέρονται παρακάτω άλλα λειτουργικά συστήματα.

Η εμφάνιση και η αίσθηση του Raspbian πρέπει να είναι οικεία σε οποιονδήποτε χρήστη επιτραπέζιου υπολογιστή. Το λειτουργικό σύστημα, το οποίο βελτιώνεται συνεχώς, πρόσφατα είχε μια αναθεώρηση γραφικών και περιλαμβάνει ένα βελτιστοποιημένο πρόγραμμα περιήγησης ιστού, μια σουίτα γραφείου, εργαλεία προγραμματισμού, εκπαιδευτικά παιχνίδια και άλλο λογισμικό.

Πώς διαφέρει το Rasberry PI 3 από τους προκατόχους του;

Το τετραπύρηνο Raspberry Pi 3 είναι ταχύτερο και πιο ικανό από τον προκάτοχό του, το Raspberry Pi 2. Για όσους ενδιαφέρονται για σημεία αναφοράς, η CPU του Pi 3 - ο κύριος επεξεργαστής του πίνακα - έχει περίπου 50-60 τοις εκατό καλύτερη απόδοση σε 32μπιτι λειτουργεία από εκείνη του Pi 2 και είναι 10 φορές γρηγορότερη από το αρχικό Raspberry Pi ενός πυρήνα (βασισμένο σε ένα πολύπλευρο σημείο αναφοράς CPU στο SysBench). Σε σύγκριση με το αρχικό Pi, οι πραγματικές εφαρμογές θα έχουν αύξηση απόδοσης μεταξύ 2,5x - για εφαρμογές με ένα σπείρωμα - και πάνω από 20x - όταν η αναπαραγωγή βίντεο επιταχύνεται από τον κινητήρα NEON του τσιπ.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο νέος πίνακας έχει τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο 1080p MP4 με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο (με ρυθμό bit περίπου 5400Kbps), ενισχύοντας τα διαπιστευτήρια του κέντρου πολυμέσων του Pi. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι όλα τα βίντεο θα αναπαράγονται ομαλά, με την απόδοση να εξαρτάται από το βίντεο προέλευσης, το πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιείται και το bitrate.

raspberrypicomputemoduleΤο Pi 3 υποστηρίζει επίσης ασύρματο internet εκτός συσκευασίας, με ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth;

Η πιο πρόσφατη πλακέτα μπορεί επίσης να εκκινήσει απευθείας από έναν σκληρό δίσκο συνδεδεμένο με USB ή μια μονάδα πένας, καθώς και να υποστηρίξει την εκκίνηση από ένα σύστημα αρχείων που είναι συνδεδεμένο σε δίκτυο, χρησιμοποιώντας το PXE, το οποίο είναι χρήσιμο για την μακροθέν ενημέρωση ενός Pi και για την κοινή χρήση μιας εικόνας λειτουργικού συστήματος μεταξύ πολλαπλές μηχανές.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Rasberry PI 3 ως το desktop PC μου;

Το Pi μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιος προϋπολογισμός, αρκεί να έχετε την υπομονή. Ωστόσο, μην περιμένετε το Pi 3 να ταιριάζει με έναν τυπικό υπολογιστή, θα καθυστερήσει τη φόρτωση βαρύτερων ιστότοπων και, κατά την περιήγηση σε αυτούς τους απαιτητικούς ιστότοπους, έχοντας περισσότερες από μια χούφτα καρτέλες ανοιχτές ταυτόχρονα διατρέχει τον κίνδυνο υπερφόρτωσης της μνήμης του Pi - προκαλώντας ένα διαρκές πάγωμα οθόνης.

Μπορώ να λειτουργήσω σε Rasberry PI 3;

Μπορείτε, αλλά πιθανότατα θα το εξουθενωτικό, λόγω όλων, από τη φόρτωση ιστοσελίδων έως το alt-tabing μεταξύ των εφαρμογών που χρειάζονται λίγο περισσότερο χρόνο από ό, τι συνηθίζατε. Επίσης, ενώ μπόρεσα να εκτελέσω κάθε εφαρμογή που χρειαζόμουν, βασίζομαι κυρίως σε εφαρμογές ιστού και όσοι χρησιμοποιούν πιο εξειδικευμένες τοπικές εφαρμογές θα μπορούσαν να βρουν ότι δεν υποστηρίζονται στα λειτουργικά συστήματα Linux που βασίζονται κυρίως στο Pi.

Ωστόσο, το Pi λειτουργεί καλά ως αντικατεστημένο PC, όπως βρήκα όταν δοκίμασα τις δυνατότητές του όταν τρέχω ως PI για τα Windows 10, με την απόδοση να είναι σχεδόν αδιαίρετη από την εκτέλεση ενός σύγχρονου υπολογιστή με Windows 10, εκτός από την πολύ αργή μεταφορά δεδομένών σε φλασάκια USB.

Μπορώ να περιηγηθώ στον ιστό χρησιμοποιώντας το Rasberry PI 3;

Ναι, η τελευταία έκδοση του επίσημου λειτουργικού συστήματος του Raspberry Pi διαθέτει το πρόγραμμα περιήγησης Chromium, το πρόγραμμα περιήγησης ανοιχτού κώδικα στο οποίο βασίζεται το Chrome. Η απόδοσή της είναι λογική, αρκεί να μην ανοίγετε πάρα πολλούς ιστότοπους που περιέχουν δέσμες ενεργειών και υπάρχουν επεκτάσεις που επιτρέπουν την ομαλή αναπαραγωγή βίντεο στο YouTube και σε άλλους ιστότοπους.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Rasberry PI 3 ως κέντρο πολυμέσων;
Ναι, υπάρχουν διάφορες επιλογές αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Pi 3 ως κέντρο πολυμέσων, αλλά οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι τα OSMC ή LibreElec που βασίζονται στο Kodi.

Το Pi 3 έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός ελαφρώς ταχύτερου επεξεργαστή γραφικών, τον οποίο το Raspberry Pi Foundation είπε ότι είναι σε θέση να αναπαράγει τοπικό βίντεο με κωδικοποίηση H.264 που έχει εγγραφεί σε ανάλυση 1920x1080 και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι η ενσωματωμένη υποστήριξη για Wi-Fi που διευκολύνει τη ροή περιεχομένου στο Pi, ενώ το εγγενές Bluetooth απλοποιεί τα περιφερειακά σύνδεσης.

Μπορεί το Rasberry PI 3 να τρέξει κλασσικά παιχνίδια κονσόλας; (PS1, N64, SNES, NES)

Ναι, ένα ευρύ φάσμα vintage παιχνιδιών θα τρέξει στο Pi με τη βοήθεια εξομοιωτών όπως το RetroPie, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων παιχνιδιών από όλα τα συστήματα που αναφέρονται παραπάνω, αν και όσο πιο πρόσφατο είναι το σύστημα, τόσο πιο πιθανό είναι να δυσκολευτούν οι πιο απαιτητικοί τίτλοι .

Ποια λειτουργικά συστήματα μπορώ να τρέξω στο PI;

Το Pi μπορεί να τρέξει το επίσημο Raspbian OS, το Ubuntu Mate, το Snappy Ubuntu Core, τα κέντρα μέσων που βασίζονται στο Kodi OSMC και το LibreElec, το Risc OS που δεν βασίζεται σε Linux (ένα για τους λάτρεις των υπολογιστών Acorn της δεκαετίας του 1990). Μπορεί επίσης να εκτελέσει Windows 10 IoT Core, το οποίο είναι πολύ διαφορετικό από την έκδοση των Windows για υπολογιστές, όπως αναφέρεται παρακάτω.

Ωστόσο, αυτά είναι μόνο τα επίσημα συνιστώμενα λειτουργικά συστήματα και μια μεγάλη σειρά από άλλα περίεργα και υπέροχα λειτουργικά συστήματα λειτουργούν επίσης στο Pi.

Μπορεί το Rasberry PI 3 να τρέξει τα Windows 10;

Ναι, αλλά δεν μοιάζει με την πλήρη επιφάνεια εργασίας των Windows 10 με την οποία οι περισσότεροι γνωρίζουν. Αντί αυτού, το Pi 3 εκτελεί τα Windows 10 IoT Core, μια αναλυτική έκδοση των Windows 10 που δεν εκκινεί στη γραφική επιφάνεια εργασίας και έχει σχεδιαστεί για έλεγχο μέσω διεπαφής γραμμής εντολών σε έναν απομακρυσμένο υπολογιστή. Μπορεί να εκτελεί μόνο μία εφαρμογή πλήρους οθόνης Universal Windows Platform κάθε φορά, για παράδειγμα μια εφαρμογή kiosk για ένα κατάστημα λιανικής, αν και μπορεί να εκτελεστεί και άλλο λογισμικό στο παρασκήνιο.

Ωστόσο, το Pi μπορεί να λειτουργήσει ως ένα αντικατεστημένο PC των Windows 10, όπου τα Windows 10 εκτελούνται σε διακομιστή και μεταδίδονται σε ροή στο Pi και, με έναν αρκετά ισχυρό διακομιστή, η εμπειρία μπορεί να είναι σχεδόν ίδια με τη λειτουργία ενός υπολογιστή Windows 10.

Μπορεί το Rasberry PI 3 να τρέξει εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές των Windows 10;

Το Pi 3 μπορεί να εκτελέσει εφαρμογές για επιτραπέζιους υπολογιστές των Windows, αν και απαιτεί από εσάς να αγοράσετε το λογισμικό ExaGear Desktop και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τη ρύθμισή του.

Η απόδοση είναι επίσης χαμηλή, με τα εργαλεία που απαιτούνται για την εκτέλεση εφαρμογών Windows στο Pi απορροφώντας τόσο μεγάλη ισχύ επεξεργασίας που βασικά περιορίζεστε στην εκτέλεση εφαρμογών και παιχνιδιών 20 ετών και απλών σύγχρονων επεξεργαστών κειμένου.

Βασικά, ενώ είναι τεχνικά δυνατό, δεν είναι κάτι που πιθανότατα θα θέλατε να κάνετε.

Μπορεί το Rasberry PI 3 να τρέξει το Ubuntu;

Μπορεί να τρέξει το Ubuntu με διάφορους επιτραπέζιους υπολογιστές, με το Ίδρυμα Raspberry Pi να επισημαίνει το Ubuntu Mate και το Ubuntu Snappy Core ως ξεχωριστά.

raspberry pi prototype 1Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του Rasberry PI 3;

Chipset: Broadcom BCM2837
CPU: 1.2GHz τετραπύρηνος 64-bit ARM φλοιός A53
Ethernet: 10/100 (Μέγιστη απόδοση 100Mbps)
USB: Τέσσερα USB 2.0 με μεταφορά δεδομένων 480Mbps
Αποθήκευση: Κάρτα MicroSD ή μέσω αποθηκευμένου USB
Wireless: 802.11n Wireless LAN (Peak εκπομπής / λήψης απόδοση των 150Mbps), Bluetooth 4.1
Γραφικά: 400MHz VideoCore IV πολυμέσα
Μνήμη: 1 GB LPDDR2-900 SDRAM
Επεκτασιμότητα: 40 ακίδες εισόδου-εξόδου γενικής χρήσης
Βίντεο: Πλήρης θύρα HDMI
Ήχος: Συνδυασμένη υποδοχή εξόδου ήχου 3,5 mm και σύνθετο βίντεο
Διεπαφή κάμερας (CSI)
Διεπαφή οθόνης (DSI)

Πώς μπορώ να έχω την καλύτερη εμπειρία με το Rasberry PI 3;

Είναι καλή συμβουλή να πάρετε μια θήκη για να προστατεύσετε το Pi από ζημιές, ειδικά αν πρόκειται να μεταφέρετε το Pi μαζί σας.

Εάν η απόδοση είναι σημαντική για εσάς, μπορείτε επίσης να επενδύσετε σε μια κάρτα micro SD υψηλής ταχύτητας, όπως περιγράφεται παρακάτω.

Ενώ το Pi μπορεί να τρέξει πολλά διαφορετικά λειτουργικά συστήματα, αν κυνηγάτε σταθερότητα και απόδοση, τότε το επίσημο λειτουργικό σύστημα Raspbian είναι μια καλή επιλογή, έχοντας συντονιστεί για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Pi και συνδυάζοντας ένα γρήγορο πρόγραμμα περιήγησης στο Web και ένα αξιοπρεπής επιλογή λογισμικού γραφείου και προγραμματισμού.

Εάν δεν εγκαταστήσατε το Raspbian OS χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης Noobs και εξαντλήθηκε ο χώρος, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στο τερματικό και να πληκτρολογήσετε "sudo raspi-config" και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή "Ανάπτυξη διαμερίσματος ρίζας για συμπλήρωση Κάρτα SD ', η οποία θα διασφαλίσει ότι χρησιμοποιείτε όλο τον διαθέσιμο χώρο στην κάρτα.

Πώς μπορώ να κρατάω ενημερωμένο το Rasberry PI 3;

Εάν χρησιμοποιείτε το επίσημο λειτουργικό σύστημα Raspbian του Pi, τότε η ενημέρωση του Pi είναι σχετικά απλή. Απλώς ανοίξτε το τερματικό και πληκτρολογήστε sudo apt-get update. Μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση, πληκτρολογήστε sudo apt-get dist-upgrade.

Ποιά είναι η κατανάλωση ισχύος ρεύματος του Rasberry PI 3;

Σύμφωνα με τις δοκιμές, η μέγιστη κατανάλωση ισχύος του Pi 3 όταν βρίσκεται υπό βαρύ φορτίο είναι περίπου διπλάσια από εκείνη του Pi 2 (750mA έναντι 360mA), αν και για λιγότερο απαιτητικούς φόρτους εργασίας θα πρέπει να είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες με τις προηγούμενες σανίδες.

Τί παροχή ισχύος χρειάζομαι για το Rasberry PI 3;

Η καλύτερη επιλογή είναι το επίσημο τροφοδοτικό Raspberry Pi Foundation, το οποίο έχει βαθμολογία 2.5A, 5.1V. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την τροφοδοσία 2A, 5V που χρησιμοποιείται από παλαιότερα διοικητικά συμβούλια.

Τί μέγεθος micro sd χρειάζομαι για το Rasberry PI 3;

Εάν εγκαθιστάτε το επίσημο Raspbian OS, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια κάρτα micro SD 8 GB, ενώ για το Raspbian Lite θα χρειαστείτε τουλάχιστον 4 GB.

Mπορώ να χρησιμοποιήσω το Wi-fi στο Rasberry PI 3;

Ναι, η πλακέτα υποστηρίζει ασύρματο LAN 802.11n (μέγιστη απόδοση 150Mbps) και Bluetooth 4.1.

Μπορώ να τρέξω ένα δίκτυο του Rasberry PI 3S;

Ναι, και η διαχείριση και ενημέρωση των πλακετών θα πρέπει να γίνει απλούστερη από τη δυνατότητα εκκίνησης από ένα σύστημα αρχείων συνδεδεμένο στο δίκτυο χρησιμοποιώντας το PXE, επιτρέποντας στους διαχειριστές να μοιράζονται εικόνες του λειτουργικού συστήματος μεταξύ μηχανημάτων.

Είναι το Rasberry PI 3 64-bit;

Ναι, είναι μια πλακέτα 64 bit. Ωστόσο, υπάρχουν περιορισμένα οφέλη για τον επεξεργαστή 64-bit, εκτός από μερικά ακόμη λειτουργικά συστήματα που είναι πιθανό να μπορούν να λειτουργούν στο Pi, λόγω του ότι το Pi υποστηρίζει μόνο 1 GB μνήμης.

Το Ίδρυμα Raspberry Pi δήλωσε επίσης ότι θέλει να επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση του επίσημου λειτουργικού συστήματος Raspbian του Pi για απόδοση 32-bit για να ωφελήσει τα εκατομμύρια των παλαιότερων πινάκων Pi 32-bit που έχουν ήδη πωληθεί.

pizeroΠοιος φτιάχνει το Rasberry PI 3;

Το Raspberry Pi είναι φτιαγμένο από το Ίδρυμα Raspberry Pi, μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην προώθηση της εκπαίδευσης στις επιστήμες των υπολογιστών. Από την κυκλοφορία του, το Pi έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά σχολεία και η διαθεσιμότητά του συνέπεσε επίσης με σχεδόν τριπλασιασμό στον αριθμό των ατόμων που υπέβαλαν αίτηση για σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών στο Cambridge. Ο ιδρυτής και συν-δημιουργός του ιδρύματος, Eben Upton, δήλωσε ότι άρχισε να σχεδιάζει το διοικητικό συμβούλιο για να εμπνεύσει τα παιδιά να μάθουν για την πληροφορική, αφού εντυπωσιάστηκε από το πόσο λίγοι άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για σπουδές στην επιστήμη των υπολογιστών στο Cambridge στα μέσα της δεκαετίας του 2000.

Το Rasberry PI είναι απλώς μία μητρική πλακέτα;

Ναι, με τη φθηνότερη ενσάρκωση των 35 $, παρόλο που υπάρχει ένα ευρύ φάσμα κιτ που προσθέτουν και άλλα πράγματα, όπως θήκες, καλώδια και ηλεκτρονικά είδη για να ξεκινήσετε με το hacking υλικού - όλα με επιπλέον κόστος, φυσικά.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το Rasberry PI 3 για να μάθω προγραμματισμό;

Το επίσημο Raspbian OS του Pi είναι εξοπλισμένο με λογισμικό για να βοηθήσει τους χρήστες να μάθουν πώς να προγραμματίζουν, συμπεριλαμβανομένης της κωδικοποίησης μεταφοράς και απόθεσης που προσφέρεται από το Scratch και διάφορα εργαλεία για τη σύνταξη και τον εντοπισμό σφαλμάτων χρησιμοποιώντας τη γλώσσα προγραμματισμού Python.

Μπορώ να προγραμματίσω διάφορα υλικά στο Rasberry PI 3;

Μπορείτε, μέσω της σειράς των καρφιτσών στο πάνω άκρο του πίνακα (από τα 40, 26 είναι ακίδες GPIO). Συνδέοντας υλικό όπως LED, αισθητήρες και κινητήρες σε αυτές τις ακίδες, μπορείτε να αλληλεπιδράσετε μαζί τους χρησιμοποιώντας το Pi. Η σύνταξη απλών προγραμμάτων θα σας επιτρέψει να στείλετε σήματα μέσω των καρφιτσών για να ελέγξετε το συνδεδεμένο υλικό - για παράδειγμα να φτιάξετε ένα φλας LED - ή να διαβάσετε ένα σήμα που αποστέλλεται από το συνημμένο υλικό μέσω των ακίδων - για παράδειγμα να λάβετε μια μέτρηση από έναν αισθητήρα.

Μπορεί το Rasberry PI 3 να κάνει αναγνώριση ομιλίας;

Ναι, η πιο γνωστή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Jasper, το οποίο μπορεί ακόμη και να εγκατασταθεί στο Pi και να χρησιμοποιηθεί χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Οι περισσότερες επιλογές για την αναγνώριση ομιλίας βασίζονται σε μια υπηρεσία cloud, συνεπώς απαιτείται σύνδεση στο Διαδίκτυο, όπως η υπηρεσία Google Speech ή την Alexa.

Μπορώ να χτίσω ένα σύμπλεγμα από Rasberry PI 3S;

Σίγουρα μπορείτε, ένα κοινό σημείο εκκίνησης είναι να συνδυάσετε οκτώ πίνακες μαζί σε ένα σύμπλεγμα OctaPi - του οποίου η συνδυασμένη ισχύς είναι πολύ ταχύτερη από μια μεμονωμένη πλακέτα κατά τον υπολογισμό των πρωταρχικών παραγόντων, βασικό καθήκον κατά τη διάσπαση της κρυπτογράφησης. Στο ακραίο άκρο της κλίμακας είναι αυτό το σύμπλεγμα 750 Pi που κατασκευάζεται στο Εθνικό Εργαστήριο Los Alamos και αυτό οφείλεται σε κλίμακα έως 10.000 πλακέτες στο μέλλον.

Υπάρχει το Rasberry PI 4;

Όχι, και δεν θα υπάρξει αρκετός χρόνος για να έρθει. Σε συνεντεύξεις, ο Eben Upton είπε στο παρελθόν να μην περιμένει το Pi 4 έως το 2019 το νωρίτερο. Εν τω μεταξύ, όσοι θέλουν αναβαθμίσεις όπως περισσότερη μνήμη, γρηγορότερους επεξεργαστές, Gigabit Ethernet και υποστήριξη για οθόνες 4K μπορούν να ελέγξουν αυτές τις πλακέτες αντ 'αυτού, αν και κανένας δεν έχει τόσο ισχυρή κοινότητα όσο το Pi.

Η πηγή προήλθε από εδώ: https://www.zdnet.com/article/what-is-the-raspberry-pi-3-everything-you-need-to-know-about-the-tiny-low-cost-computer/

Read 1361 times Last modified on Παρασκευή, 19 June 2020 09:38

Γρήγορα

Επισκευές από 30 λεπτά

Οικονομικά

Στις καλύτερες τιμές της αγοράς

Εγγυημένα

Εγγύηση σε όλες μας τις επισκευές

Αποστολές

Δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα

Περιφερειακά - Πωλήσεις Η/Υ

Στο κατάστημά μας, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία
περιφερειακών Η/Υ
 

Πωλήσεις καινούριων - μεταχειρισμένων laptop,
υπολογιστών και tablet

 

 

 

Σχετικά με εμάς

Είμαστε μία ομάδα νέων ανθρώπων με όρεξη για δημιουργικότητα όπου έχουμε εδραιωθεί στην αγορά από το 2005. Οι ευχαριστημένοι πελάτες μας μπορούν να σας μιλήσουν για μας και να σας πουν για το πώς είναι η μέχρι τώρα συνεργασία μας. Παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε πάντοτε με σεβασμό σε σας, στα θέλω σας και στις ανάγκες σας.


Facebook icon 2013.svg 1
  instagram 1581266 1920  share img

 

Αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 164846903000

Επικοινωνία

Εθνικής Αντιστάσεως 134
Καισαριανή
ΑΤΤΙΚΗΣ
16122
2107217525